Wat is Bio Energetische Therapie?

bio energetische therapie

Bio energetische therapieën zijn therapieën die gebruik maken van lichaamsenergie om te genezen en de gezondheid te herstellen. Deze lichaamsenergie wordt "chi" of "qi" genoemd in de Chinese geneeskunde, "qi" in de Ayurveda, "bio-energie" in de kwantumfysica, en "levenskracht" in de New Age filosofie. Bio-energetische therapieën leggen bijzondere nadruk op een aangeboren, natuurlijke energie die door het menselijk lichaam stroomt en tussen de mens en de andere levende wezens die de planeet bewonen, meestal door het gebruik van speciale kristallen.

Waarom Bio Energetische Therapieën?

Bio-energetische therapieën zijn natuurlijke, holistische vormen van geneeskunde die zich richten op de eigen genezingsmogelijkheden van het lichaam. Ze worden niet beperkt door de resultaten van de laatste medische onderzoeken, omdat ze al duizenden jaren met succes worden toegepast. Ze kunnen worden gebruikt door beoefenaars van alle disciplines, waaronder fysiotherapeuten, psychologen, genezers, voedingsdeskundigen, en nog veel meer.

Bio-energetische therapieën zijn ook betaalbaarder dan veel conventionele medische behandelingen, omdat er geen medicijnen of dure operaties aan te pas komen. 

Hoe begin je met bio-energetische therapie?

Bio-energetische therapieën zijn gebaseerd op het idee dat het lichaam zichzelf kan genezen, als je het maar helpt door blokkades op te ruimen en de energiestroom te verbeteren. Veel bio-energetische therapeuten gebruiken een lichaamsscan om je te helpen je eigen lichaam te scannen en eventuele onevenwichtigheden of blokkades op te sporen. Dit is belangrijk, want als je weet wat er mis is, kun je een oplossing vinden.

Conclusie

Bio-energetische therapieën zijn natuurlijke, holistische vormen van geneeskunde die zich richten op het eigen genezende vermogen van het lichaam. Er zijn verschillende soorten bio-energetische therapie, elk gericht op verschillende aspecten van het menselijk lichaam. Bio-energetische therapieën kunnen worden gebruikt door beoefenaars van alle disciplines, waaronder artsen, psychologen, genezers, voedingsdeskundigen, en nog veel meer.