Mensendieck Amsterdam

corrigerende oefeningen alleen zijn niet altijd de meest doelmatige manier om onevenwichtigheden in kracht, lenigheid en evenwicht te herstellen. herstel moet gepaard gaan met dynamische stretches om effectief een volledige, complete en veilige spierverandering teweeg te brengen.

Wat kan een mislukte restauratie opleveren?

Sympathische over stimulatie is het klassieke voorbeeld. Overtraining leidt tot een verdikking van het bloed en een stijging van de sympathische tonus. Over stimulatie van het sympathische zenuwstelsel kan leiden tot ziekte en aandoeningen. Je immuunsysteem lijdt eronder wanneer er te veel van deze sympathische output is. Je hart en longen kunnen niet efficiënt bewegen. Je hele systeem wordt opgestart om met alle stress om te gaan en het valt allemaal uit elkaar.

In ons voorbeeld is het evenwicht verstoord, zodat de sympathische output wordt opgevoerd, het bloed gaat stromen en de tonus van de spier wordt bevorderd. Een overmaat aan sympathie kan je bijnieren overweldigen, zodat ze niet meer in staat zijn om voor het juiste evenwicht te zorgen.

Waar is restauratie voor?

verbinding. Delen van je lichaam die hun functie verloren hebben, moeten reageren en beantwoorden aan de behoeften van het lichaam.

Wat is rust?

Alles wat vroeger werkte, moet weer normaal worden.

Wat is stress?

Stress is de manier waarop je lichaam werkt met net genoeg stimulatie om alles in sync te houden. Als er iets misgaat, moet het lichaam dat compenseren. Dit wordt de stressrespons genoemd.

Wat zijn langdurige weeën?

Deze samentrekkingen moeten gedurende een zodanige periode plaatsvinden dat het lichaam kan reageren op veranderende eisen. Als dit een langdurig proces is, moeten we de oorzaak van de oorspronkelijke stress onderzoeken. Dit kan goedkoop zijn, zoals een nieuwe baan of relatie, of duurder, zoals een auto of een huis, enz.

Hoe weten we wanneer we gestrest zijn?

We zien dat het volgende niet gebeurt.

1. Je leeft in een snel tempo.

2. Je verbruikt veel energie.

3. Je bent emotioneel geladen.

4. Je komt een beetje in je “stoffige” modus.

5. Je bent verdrietig.

6. Je bent boos.

7. Je bent van streek, en je wordt bestempeld als een emotionele eter.

8. Je verveelt je.

Wanneer stress chronisch wordt en de controle wordt verminderd, beginnen er mogelijkheden te ontstaan voor ontsporing of herstel van de functie. De aard van de stressrespons hangt af van de intensiteit en de duur ervan. Bij acute stress, of acute reacties, reageert het lichaam snel. Er is een meetbare eliminatie van stress, acute overdrive van de polsslag, bloeddruk en luchtstroom. Er is hyperventilatie en oppervlakkige ademhaling. Het is moeilijk om je gedachten te ordenen of je omgeving te evalueren. Medicatie geeft snel verlichting van stress, meestal via een angstig centraal programma, psychogene hypnotherapie genoemd, dat de input stabiliseert. De lichaamsfuncties worden hersteld tot normale, gezonde niveaus.

Chronische (chronische) stress is anders. De frequentie en duur ervan zijn veel langer, trager en minder dramatisch. Er is minder acute stress, maar er is vaak meer chroniciteit, want chronische stress is net als diverse chronische stress. Verwacht wordt dat chronische stress meer dan alleen tijdelijke verlichting zal geven. Patiënten klagen vaak over malaise, wat een reactie kan zijn op langdurige stress. Zweten, misselijkheid, hoofdpijn, prikkelbaarheid, slapeloosheid, kunnen ook symptomen van chronische stress zijn.

Wat moet je nu doen?

Het beste wat u kunt doen is professionele hulp zoeken. Een arts kan uw risico’s, evaluatie en behandelingsmogelijkheden beoordelen. Veel van deze artsen hebben expertise op het gebied van neurologie, neuropsychologie, immunologie, basisbiologie of hoe de moderne vooruitgang op het gebied van chronische pijnbestrijding en cognitieve revalidatie het beste kan worden toegepast.

Vaak zijn er veranderingen in de levensstijl die kunnen worden aangebracht, of toegevoegd aan onze levensstijl, die ons veel dichter bij welzijn zullen brengen. Het kennen en erkennen van onze genetische verantwoordelijkheid is een belangrijk onderdeel van welzijn. Ik heb elders geschreven over door nood veroorzaakte pijn, een teken van een zojuist beëindigde ramp.

Oude mensendieck helpen om buiten te komen is een goed idee. Dat geldt ook voor massage, acupunctuur en acupunctuur bruiner, die het immuunsysteem kunnen verbeteren.

Lees meer:
Haptotherapie Amsterdam
haptonomische zwangerschapsbegeleiding