Fysio Den Bosch

Wat houdt fysiotherapie in?

Wanneer u voor het eerst de fysio  bezoekt, zal hij of zij willen weten wat de oorzaak van het letsel is. Wat heeft het trauma veroorzaakt? Wat heeft uw letsel veroorzaakt? Misschien wil hij meer weten over de geschiedenis van uw familie. Ook uw gewoonten. Dat betekent welke soorten activiteiten u vroeger hebt gedaan en welke u nu doet.

Voordat de fysiotherapeut met uw behandeling begint, heeft hij een grondige anamnese nodig om u de juiste oefeningen te kunnen voorschrijven. Deze voorgeschiedenis kan een consult met een arts inhouden, die tests kan doen en kan uitsluiten dat er lichamelijke problemen zijn die uw pijn kunnen veroorzaken.

Wanneer uw etalagepop klaar is, brengt hij een koude handdoek aan op de zone die hij wil behandelen. De koude handdoek zal ook worden aangebracht op een verband. Na de koude handdoek en het verband, zal de therapeut een stofdoek gebruiken om het gebied schoon te maken waarop de koude handdoek is aangebracht. Daarna wordt de etalagepop aangekleed met kraanwater en wordt de etalagepop klaargemaakt voor gebruik.

De fysiotherapeut kan verschillende apparatuur gebruiken om uw blessure te behandelen. De apparatuur kan bestaan uit een laser machine, een loopband, een fiets. Hij zal een of een combinatie van deze soorten apparatuur gebruiken om uw pijn zo goed mogelijk te behandelen.

Voordat de fysiotherapeut met u begint te werken, zal hij een reeks tests moeten doen. Als uw letsel een verstuiking of verrekking is, zal uw test bepalen of u al dan niet een brace of gips nodig heeft voor uw letsel. Ook als u gewond bent geraakt bij een orthopedische ingreep, zal uw test om de omvang van het letsel te bepalen worden gebruikt om te bepalen welk type behandeling nodig zal zijn.

Zodra hij over uw volledige medische voorgeschiedenis beschikt, kan hij röntgenapparatuur gebruiken om uw letsel beter te beoordelen. Dankzij deze apparatuur kunnen artsen met een eenvoudig stuk gereedschap, een spectrometer, foto’s maken van de toestand van uw lichaam tijdens bepaalde ingrepen.

Wanneer uw fysiotherapeut al uw gegevens en testresultaten heeft verzameld, zal hij beginnen met de behandeling van uw blessure. Meestal bestaan uw behandelingen bij de fysiotherapeut uit een combinatie van ijs, warmte en ontstekingsremmende medicijnen. Uw arts kan ook enkele aanvullende tests laten doen. Hij zal u bij elk bezoek laten weten wat de resultaten zullen zijn.

Aan het einde van uw behandeling wordt uw etalagepop schoongemaakt en gedroogd. Afhankelijk van de behandelingen die de fysiotherapeut u geeft, kunt u een soort fysiotherapeutische techniek of massage krijgen. Afhankelijk van uw individuele wensen, kunt u een bubbelbad krijgen of een massage bij u thuis.

Lees meer:
Rugklachten Den Bosch