Tennis, Tennis Ball, Spinning, Ball, Turning, Round

Spirometrie is de indirecte meting van de vitale capaciteit van de longen. 1960 zag de geboorte van spirometrie toen de maker van de dorstpiratie automatisch een methode uitvond om de vitale capaciteit van de longen te meten. Deze "cum tract"-methode meet hoeveel lucht u in een minuut kunt uitblazen, een minuut die meerdere keren uw maximale inspiratie is.

Hoewel je misschien denkt dat dit honkbal-achtig is, is het eigenlijk heel nuttig voor medische diagnoses en het luisteren naar de longen zelf. Merk op dat u uw longen niet kunt voelen, alleen uw hartslag wordt beïnvloed door hoe goed uw longen zijn. Dit aantal kan van persoon tot persoon sterk verschillen en het lezen van de resultaten van de ene persoon is niet per se op u van toepassing.

De hartslag is natuurlijk de hoeveelheid bloed die bij elke ademhaling in en uit je longen wordt gepompt. Longvolume-analyse daarentegen zijn pakketten met verschillende tests die meten hoeveel lucht u in een minuut kunt in- en uitademen.

Waarom is longcapaciteit belangrijk? Deze meet hoe goed u uw neus kunt snuiten of spreken. U kunt zien hoe goed u kunt in- en uitademen, longvolume of massa van de lucht in en uit, en de snelheid van het doen van al deze activiteiten.

Je vraagt ​​je misschien af ​​waarom je zou willen weten hoe goed je kunt uitademen, uitademen, inademen en uitademen. Welnu, als je goede resultaten wilt halen uit je trainingen, is het erg belangrijk dat je bij elke inspanning meer lucht uitblaast dan je binnenkrijgt, zodat je maximaal profijt haalt uit je training en het meeste uit je training haalt.

Sterker nog, als je te veel lucht uitblaast, kun je jezelf bezeren. Dit is de reden waarom de meeste mensen een professionele trainer of coach raadplegen om de meest effectieve training te plannen. Het is ook de reden waarom u voorzichtig moet zijn bij het lezen van gezondheidsliteratuur over oefeningen die gericht zijn op het uitblazen van uw luchtwegen, omdat de meeste van deze oefeningen uw longen kunnen beschadigen als u niet onder toezicht staat en niet correct wordt gebruikt.

Natuurlijk zijn deze longcapaciteitstesten erg nuttig en kunnen u en uw coach of therapeut helpen bepalen of u een lichamelijke aandoening heeft die u tijdens het sporten zou moeten tegenhouden. Je moet ook je coach vragen om je te laten zien of er risico's zijn om NIET deel te nemen aan een bepaalde activiteit voordat je doorgaat. Door uw activiteiten verstandig te kiezen en te beslissen of u behulpzaam kunt zijn of bepaalde risico's kunt vermijden, bent u verzekerd van een gelukkige en lange carrière.

Hoewel er niets mis is met het willen behouden van een sterk en fit lichaam, moet je altijd voorzichtig zijn met wat je doet om je lichaam en je gezondheid te verbeteren. Of je nu jong bent en je uithoudingsvermogen probeert op te bouwen, of oud en je snelheid verhoogt om te zien of je sneller loopt dan de volgende persoon, het is belangrijk dat je het advies opvolgt van degenen die van lichaamsbeweging een routinematig onderdeel van hun leven hebben gemaakt. hebben specifieke voordelen voor uw lichaam en uw gezondheid.