De eerste fase is meestal de beste om te leren hoe je op dit moment constructief, objectief, ondersteunend en coöperatief met anderen kunt zijn. En kort daarna begint het enthousiasme te groeien.

Enkele voorbeelden van team coaching:

1. Teambuilding

Een teamcoach of -leider; iemand die motiveert en inspireert; is heel duidelijk over hoe hij of zij wil dat het team en de medewerkers zijn. En doet dat op een manier die elk teamlid dwingt om zoveel mogelijk te geven voor het team. Er is altijd op een team, veel op de manier waarop voetballers de bal aan hun spelers geven. Om functionerende teams te worden, moeten we het gezegde “De bal is mijn bal” overnemen, en zo ook met het team handelen”.

2. De juiste houding

Ik heb altijd het gevoel gehad dat ik een soort baken moest zijn, een soort brood voor Aesop.

Naar mijn mening is het beste voor de slechtste houding de behoeften van anderen te zien en daarop in te spelen door middel van harmonie en samenwerking.

Alles wat ik ben is Eén duidelijk punt, en alles wat jij bent is Eén duidelijk punt, dus alles wat ik ben, en alles wat jij bent, zijn werkelijk belangrijk voor de socialisatie van individuen en de sociale dynamiek en presteert Creëert. De houding speelt hierin een grote rol. De houding beïnvloedt de houding die op zijn beurt weer invloed heeft op de manier waarop verhulde ideeën en streven onbedoeld genoemd worden overtreden verklaard Relevante Wetten en komt voort uit socialisatie door andere individuen.

3. Teamcultuur

Een teamcultuur is een systeem van gedrag, min of meer gedefinieerd, vrij systematisch, met inbegrip van enkele elementen waarvan de uitvoering kan worden omschreven als “loyaal”, “Eer”, “Vrolijkheid”, enz. Zij komt gewoonlijk tot stand wanneer mensen als groep, of als team, gaan functioneren. Het kan ook het gevolg zijn van zelf- zaaien en anderen.

4. Uw vaardigheden aanscherpen

Om de klus te kunnen klaren, en de beste te zijn in wat we ook doen, moeten we ons richten op en werken aan de ontwikkeling van onze creatieve, praktische vaardigheden.

Het is belangrijk dat het team mensen met een gazillion punten bevat, maar zij moeten ook buiten de lijntjes blijven: Een team dat reeds heeft bijgedragen tot de ontwikkeling van de vaardigheden van een van zijn leden, kan door studie en coaching verdere vaardigheden verwerven die goed bij hem passen.

5. Respect

Het herkennen van diegenen om ons heen die instinctief of arrogant proberen hun negatieve reacties af en toe te onderdrukken, is een eerlijke test van de hechtingscapaciteiten van het team.

Positief, naturel en accepterend blijven, betekent dat iedereen in het team een niveau van respect voor elkaar en hun werk behoudt.

Ik vind dat teams die een slachtofferhouding vertoonden, een rampzalig gebrek aan vertrouwen vertoonden, wat uiteraard niet bevorderlijk is voor de werkethiek en de cohesie van het team.

6. Communicatie

Communicatie is waarschijnlijk een grote factor in de verantwoordelijkheid van het team tegenover de teams, zowel wat betreft het geven van richting en informatie, als het achterhalen van wat de teamleden nodig hebben.

Door een feedbacksessie te organiseren en een informele, correctievrije manier van feedback ontvangen aan te moedigen, zullen de teamleden waarschijnlijk beter reageren op corrigerende interventies.

7. Vertrouwen in het vermogen van anderen

Een kritieke factor is het vermogen om anderen te vertrouwen, ondanks belemmeringen voor hen om zaken te doen met, of zelfs maar te vergaderen met het team.

Dit houdt in dat de teamleden, al dan niet op basis van vertrouwen, aanvaarden dat andere leden het werk dat hun is toegewezen, kunnen uitvoeren en doen, ongeacht of het al dan niet hoogwaardig werk is.

Eindelijk

Als coach stel ik voor dat je vandaag begint te denken aan je team als een geheel, en niet in termen van de leden afzonderlijk. In tegenstelling tot teams die een team-verkrachtingsmodel gebruiken, ondervindt het team veel opschudding wanneer iedereen op dezelfde bladzijde komt, snel op dezelfde bladzijde komt, en snel op dezelfde bladzijde komt. In feite lijkt het erop dat het belangrijkste deel van een team coaching aanpak is om de waarde van alle leden afzonderlijk te zien, en vaardigheden, persoonlijkheidskenmerken die werken voor het welzijn van de groep

Lees meer…

Ondernemers Utrecht