Thuiszorg Den Haag

 

Respijtzorg is wanneer een verzorger ofwel respijt vindt ofwel zijn tijd opoffert. Iemand die respijtzorg geeft, is meestal iemand die niet werkt. Respijtzorg kan voltijds of deeltijds zijn. In dit artikel bekijken we hoe je jezelf kunt beschermen als je respijtzorg geeft aan een verzorger.

Thuiszorg is tijd die wordt besteed aan mensen die tussen twee levensperioden in zitten. Zorgverleners worden belast met taken zoals het verzorgen van een zieke die in het ziekenhuis is opgenomen maar in staat is te herstellen, het verstrekken van meubilair en hulpmiddelen en het beheren van de financiën. De taken van verzorgers kunnen zeer veeleisend zijn en veel taken vereisen dat de verzorgde persoon alert en lichamelijk actief is. . Hieronder vindt u enkele manieren waarop u zichzelf kunt beschermen als u voor korte of langere tijd thuis iemand verzorgt.

1. Als de persoon aan wie u respijtzorg verleent vaak medische verzorging nodig heeft, zorg er dan voor dat u een lijst hebt van uw geneesmiddelen en een lijst van noodnummers. U dient ook een lijst van de voorgeschreven behandelingen bij te voegen.

2. Bewaar uw medicijnen en geschreven recepten bij de persoon in kwestie.

3. Sta niet toe dat de persoon voor wie u zorgt medicijnen inneemt zonder uw toestemming.

4. Koop thuisverzorgingsproducten in een zodanige hoeveelheid dat het gemakkelijk is alle stukken te identificeren. Als uw thuisverzorgingszakje of -zakje leeg is van een bepaald geneesmiddel, vul de inhoud dan aan voordat u naar bed gaat, maar zorg ervoor dat u snel gaat.

5. Zorg dat u het telefoonnummer van de provider en van een naast familielid, zoals uw echtgenoot, kent.

6. Sta niet toe dat u thuis bent terwijl uw cliënt lichamelijk veel medicijnen gebruikt.

7. Blijf bij uw cliënt. Hij/zij zal uw hulp ‘s avonds nodig hebben bij het boodschappen doen of koken.

8. Studies hebben aangetoond dat ontspanning kan bijdragen tot een verbetering van het humeur en dat de medische verzorging in de thuissituatie minder stresserend kan zijn. Oefen ontspanningstechnieken met uw cliënt.

9. Het is belangrijk dat u en uw cliënt zich prettig voelen in de kleding die u draagt.

10. Als de cliënt ziek is, betrek dan de rest van de familie bij het overnemen van de leiding. Het kan een uitstekend idee zijn om een vertrouwde buur, steungroep of priester te hebben met wie de familie de problemen kan doorpraten.

11. Als u bang bent om hulp te vragen, stel dan een “protocol voor het delen van hulp” op en houd toezicht op uw thuiszorgtaken als het zover is. Spreek met uw familieleden zorgverantwoordelijkheden af en leer hen deze.

12. Zorg verlenen kan veeleisend zijn en angst en verdriet veroorzaken over hoe het goed te doen of zal het anders zijn voor de volgende cliënt? Schrijf uw zorgen op en als ze naar boven komen, schrijf ze dan op.

13. Maak uw telefoonnummers en het nummer van een naast familielid voor back-up, mocht u problemen hebben om uw huis te bereiken.

14. Het meenemen van een klein notitieboekje met belangrijke telefoonnummers en contactinformatie voor noodgevallen kan een levensreddend hulpmiddel zijn.

15. Vraag minstens één keer per week iemand om voor een korte tijd bij u te zijn.

16. SEP is een programma dat even belangrijk voor u kan zijn als chauffeur en als iemand die zorgtaken kan overnemen.

17. Neem wat lichaamsbeweging, eet goed en houd uw eigen gezondheid regelmatig, maar niet te regelmatig. Slaap voldoende en eet niet te veel.

 

LEES MEER : 

ggz den haag

thuiszorg westland