Voedingstherapie breda

Veel nieuwe stromingen zijn begonnen het verband tussen wat je eet en de algehele kwaliteit van je gezondheid en vitaliteit opnieuw te onderkennen. Minder dan 2 jaar gezond eten kan leiden tot zwaarlijvigheid (gewichtstoename) en vele andere ernstige gezondheidsproblemen zoals diabetes. Health Society  definieert “gezond” als “bestaande uit gezonde voedingstherapie, voldoende rust en recreatie.” Als gevolg van veranderende attitudes en verschuivende wereldvisies, zegt de voedingsindustrie niet langer dat het allemaal om winst draait! De nadruk is verschoven naar kwaliteit en kwantiteit. Over de hele wereld zijn gezondheidsvoedingsprogramma’s opgestart en een van de belangrijkste daarvan is het Mediterrane Dieet. Het is nu gemeengoed geworden, krijgt steeds meer steun op nationaal niveau en er wordt elk jaar 8 miljard dollar aan besteed.

Het mediterrane dieet, dat voor mij een droom is die uitkomt, heeft een hoge verhouding van groenten, fruit, volle granen en vis tot ongeveer 75% van onze dagelijkse calorieën. Dit wordt in evenwicht gebracht door enkele slechts kleine veranderingen, zoals minder brood en boter, een beetje meer pasta. Het bestaat voornamelijk uit olijfolie, vis, tomaten, zonnebloempitten en noten.

En, ik eet het Mediterraan dieet sinds ik begon te sporten meer dan 15 jaar geleden. Het is een religie, meer spiritueel dan religieus en ook symbolisch. Het werkte voor Jezus en het werkt voor mij. De boodschap is: “Leef, heb lief en laat mij liefhebben.” De formule voor een gezond leven zet het volume van het lawaai in de wereld zachter en verwijdert lagen van leugens, giftige stoffen en trance opwekkende gladheid. Het maakt gebruik van essentiële oliën en remedies die van nature in onze omgeving groeien en als een oceaanbriesje naar binnen sijpelen. De voedingsindustrie zal zingen over de harde effecten van Global Warming, maar als die mensen hun lichaam kunnen reinigen en de voordelen ervan kunnen ervaren, zal hun geest ook veranderen. Ze zullen groeien en bloeien met de inzichten van een goed voedingsplan.

Enkele aanbevolen voedingsmiddelen voor een evenwichtig, gezond “energie”-dieet zijn: fruit en groene bladgroenten; mager vlees, vis en eieren voor de gezondheid en de veiligheid en eieren en zuivel//levensmiddelen één maaltijd per dag, met ten minste een salade als u een vleeseter bent.

Volg ook een uitgestippeld plan wat betreft wat je eet.

Aangezien de meeste gedachten, houdingen en recepten tot stand komen in een consumptiegerichte cultuur, brengt het leren onderscheiden van en leven naar de wetten van de natuur een groter persoonlijk bewustzijn en discipline met zich mee.

Natuurlijke voeding en voedselvoorziening

Lees meer:
Orthomoleculair therapeut Breda
Leefstijlcoach Breda