Diepe ontspanning

Diepe ontspanning is essentieel voor zowel lichamelijk als geestelijk welzijn. Het stelt lichaam en geest in staat optimaal te functioneren om de uitdagingen van het leven aan te kunnen. De fysieke en psychologische resultaten zijn onder meer verminderde stress, verhoogde emotionele kalmte, diepere innerlijke vrede. Het lichaam bereikt zijn meest natuurlijke niveau van ontspanning na ongeveer zes uur. Wie niet voldoende diep ontspant, wordt moe en angstig en krijgt vaak angstniveaus van wel 10.

Diepe Ontspanning is geen tovermiddel – je kunt niet de hele dag op een druk gaan liggen, ademen en mediteren, elke dag weer! Het is een bewuste kunst, waar je bewust voor kiest om het een dagelijks onderdeel van je leven te maken. Als je leert dat wat je eigenlijk doet is je automatische piloot aanzetten door middel van auto-bewustzijn kun je je concentreren op hoge niveaus van ontspanning.

Wat u wilt is diepe ontspanning met weinig bewustzijn over wanneer u op uw meest natuurlijke niveau van ontspanning werkt.

Om te leren hoe je gemakkelijker en dieper kunt ontspannen, kun je je lichaam en geest helpen hun krachten te bundelen. U kunt het vrijkomen van de ontspanning die door uw lichaam wordt gegenereerd versterken als u enkele eenvoudige taalpatronen leert.

Er zijn patronen voor zowel mentale als fysieke ontspanning. Op het mentale niveau kun je taalpatronen gebruiken zoals:

als ik me op mijn gemak voel met mijn benen gekruist is het perfecte moment…

En op het fysieke niveau, kun je lichaamsbewegingspatronen gebruiken zoals:

‘lopend voelt mijn lichaam verfrist als ik langzaam en diep in en uit adem …’

Er zijn ook visuele patronen voor hetzelfde niveau van ontspanning. Bijvoorbeeld:

Ik kan mijn lichaam nu zien, mijn spieren zijn los en ontspannen…

Ontwikkel een patroon om je onmiddellijke fysieke grenzen van ontspanning. Bijvoorbeeld:

 

Technieken om diep te ontspannen

Wanneer je vertrouwd raakt met de eenvoudige taalpatronen (zie hierboven) kun je toegang krijgen tot je eigen zeer efficiënte bewuste mentale patronen. Door enkele eenvoudige en regelmatige activiteiten en houdingen te gebruiken, kun je leren om snel en gemakkelijk in de Staat te komen. Ook kunt u toegang krijgen tot het comfort van uw eigen lichaam terwijl u zich ontspant met behulp van Past Life.

update is uiterst nuttig. Het is een proces waarbij geen techniek komt kijken, wat heel goed nieuws is voor u, de meerderheid van de mensen die cursussen in bewustzijn volgen. Het is eenvoudig, het kan altijd en overal worden gebruikt, en is geheel niet-invasief, 100 procent veilig en redelijk eenvoudig te leren.

Het is mogelijk en nuttig om op elk moment, de hele dag door, misschien wel meerdere keren per dag, in de alfa-staat te komen. Het overtollig zijn van de bank is geen probleem, want dat voorwerp is ontworpen om de  toestand te creëren. Bovendien maakt het de ervaring op vele manieren aangenaam. Als je het op de achtergrond afspeelt en de muziek laat stromen, geniet je van de diepte van ontspanning die wordt opgewekt, en merk je dat je lichaam en geest een dieper niveau van kalmte ervaren, zoals ik meldde toen ik het had over jezelf genezen.

De meeste mensen voelen zich heel anders over hun lichaam na 4 of 5 minuten van diepe ontspanning. In het algemeen voelen mensen zich meer ontspannen, gefocust, zelfverzekerd, stressvrij, minder gespannen en een meer evenwichtige staat. Mensen die deze vaardigheid leren, merken dat ze de rest van de dag/in veel gevallen de hele dag profijt hebben van deze meditatieve staat, waardoor hun werkprestaties aanzienlijk verbeteren, nervositeit afneemt en hun gezondheid verbetert!

Lees meer:
Klankschalen meditatie 
Rust en ontspanning