Coach Haarlem

Sommige mensen denken dat coaching een nieuw fenomeen is. Maar dat is niet waar. Coachen gaat terug tot het begin van de twintigste eeuw. Te midden van deze zeer competitieve wereld vond coaching zijn weg via het VA-systeem, het leger en de sportwereld naar professionele sportteams, naar teams in onderwijsomgevingen en vervolgens naar de sportvelden van vandaag.

Coaching kan de kloof overbruggen tussen de behoefte van het team en zijn handhavers of leiders, de behoefte van de spelers om hun vaardigheden te verbeteren, en de vraag van het bedrijf dat vertrouwen moet hebben in en succesvol moet zijn met zijn producten of diensten. Teams hebben kennis over wat hun teamleden nu doen, hoe ze het doen. Maar vertelt deze kennis hen “hoe” ze moeten verbeteren, als ze blijven bij wat ze al weten? Of zelfs als ze het gevoel hebben dat hun wil om te verbeteren sterk genoeg is om te vechten voor hun succes? Dit is waar de coaching relatie om de hoek komt kijken – iets wat open en leuk is, en met een grotere kans op werken en leren.

Voor de teamleden helpt de coach hen om een gevoel van veiligheid te krijgen. Wij weten dat het hele team, de mensen die zich hebben opgegeven voor trainingen in de nieuwste generatie sporten en de mensen die voor deze trainingsprogramma’s hebben betaald, enthousiast, gemotiveerd en gefocust raken. We weten dat iemands verbetering of succes nabij is, bijna gegarandeerd. Maar voelen wij dat ook bij onszelf? Voelen we ons zelfverzekerd genoeg om de uitdaging aan te gaan om onszelf op een andere manier te laten handelen? Als coaches weten we dat we mensen kunnen helpen en aanmoedigen hun niveau van bijdrage te verhogen en hen te helpen alternatieve manieren te verkennen om te krijgen wat we willen. We zijn ervan overtuigd dat we elk teamlid kunnen waarderen, en dat we door de coaching moeilijkheden en -ervaringen die we hebben ontmoet en opgelost, hen kunnen inspireren en motiveren om hun potentieel te bereiken.

Wij leren onze spelers hun angsten te overwinnen EN de beperkingen van de methoden die zij hebben gebruikt om hun angsten te overwinnen. Wij moedigen hen aan hun eigen beste vrienden te zijn en hun mogelijkheden te ontwikkelen door er verschillende emotionele banden aan te verbinden. Vervolgens helpen wij hen te kijken naar de mogelijkheden die buiten de comfortzone van hun kleine wereld liggen, en buiten het bereik dat wij hun geven. Wij gaan een stap verder door verschillende culturen en verschillende geloofssystemen te introduceren en te suggereren. Dit is het interessantst, omdat we positieve energie creëren, en anderen die in hun vorige toestand ongelukkig en ongelukkig waren, helpen om sterk de veerkracht te voelen om radicale stappen te zetten!

We doen dit zodat coach zich bewust kunnen zijn van hun verleden, hun heden en hun toekomst. Als coaches kennen we onze visie, ons doel, en weten we hoe we anderen de mogelijkheid kunnen laten zien waar hij/zij naar toe kan bewegen. We weten wat onze coach naar een hoger plan helpt, en wat hen in de weg staat, maar we weten ook hoe we hen kunnen helpen om de nieuwe wegen en de nieuwe vlakken te vinden die ze willen, zodat hun organisatie gewoon op het hogere niveau kan komen waarvan ze weet dat het zou moeten.

Kortom, coachen als ondernemer helpt je om coaching vaardigheden te ontwikkelen, en het stelt je in staat om succesvol te zijn. Om een effectieve coach te worden, moeten er meer elementen aanwezig zijn. De belangrijkste componenten zijn energie, passie en vertrouwen. Als de juiste componenten er allemaal zijn, en er is passie, hartstocht en enthousiasme, dan wordt de energie sterk, en het enthousiasme en vertrouwen zijn ook vol. Ze geven je kracht als coach, en moedigen de coach, hun coach, aan om door te gaan, vooruit te gaan en te krijgen wat ze willen.

Elke succesvolle coach tot nu toe heeft verklaard dat de grootste uitdaging van coaching is om de coach tot actie te bewegen, om hun vertrouwde onderbewustzijn in beweging te krijgen. Het is hard werken en wat een coach doet rond de drie primaire coaching stijlen.

Succesvol coachen is niet alleen voor de coach – het is altijd voor de coach.

Lees meer:
Burn out Haarlem 
Rouwverwerking Haarlem